Dvaja prepadli jedného.Žena viedla auto pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu.Vykradli lekárov v Zborove.

28.10.2010 Celý región

Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie z prečinu lúpeže dvom Humenčanom vo veku 26 a 39 rokov.
Dvaja prepadli jedného:
Obvinená dvojica v utorok 26.10.2010 v čase okolo 01:10 h v podchode pri železničnej stanici v Humennom fyzicky napadla 59 ročného muža z obce Hažín nad Cirochou, okr. Humenné. Obvinení využili, že muž je pod vplyvom alkoholu, pričom keď schádzal po schodoch chytili ho za ruky, stiahli do podchodu, fyzicky napadli a ukradli mu mobilný telefón a peňaženku s osobnými dokladmi a peniazmi. Poškodený utrpel zranenie s predpokladanou dobou liečenia 2-3 týždne. Krádežou mu vznikla škoda najmenej 150. - €. Polícia oboch obvinených zadržala, umiestnila do cely policajného zaistenia a zároveň bol na nich spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.

Žena viedla auto pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu:
Z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili včera vranovskí policajti 28 ročnú ženu zo Sečovskej Polianky, okr. Vranov n/Topľou.
V utorok 26.10.2010 v čase okolo 21:30 h viedla obvinená po vranovskom sídlisku Okulka osobné auto VW Golf. Pri obradnej sieni ju zastavila policajná hliadka, pričom vodička nepredložila žiadne doklady a odmietla vykonať dychovú skúšku. Následne ju policajti za účelom zistenia totožnosti predviedli na obvodné oddelenie PZ, kde opäť odmietla vykonať dychovú skúšku. Rozhodla sa fúkať až na dopravnom inšpektoráte a to v čase o 23:03 h. V dychu jej policajti namerali 0,99 mg/l alkoholu, pričom požívanie alkoholických nápojov pred jazdou doznala. Zároveň policajti zistili, že má zadržaný vodičský preukaz a v apríli 2010 jej bol okresným súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov po dobu 5 rokov. Po vykonaní potrebných úkonov bola zo zadržania prepustená a je stíhaná na slobode.

Vykradli lekárov v Zborove:
Na policajnú linku 158 oznámila včera ráno 40 ročná žena vlámanie do zdravotného strediska v obci Zborov, okr. Bardejov.
Ku krádeži došlo v noci z utorka na stredu, kedy doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklo na vchodových dverách strediska, vošiel dnu a na prvom poschodí vypáčil dvere do spojovacej chodby s ordináciami lekárov. Tu sa následne vlámal do troch ordinácií z ktorých ukradol hlavne peniaze, peňaženku a iné veci. Celková škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 210. - € a poškodením 250. - €. Prípad vyšetrujú bardejovskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie vo veci pre prečin krádež.
 

Vyberte región